2009. április 11., szombat

Foszlós kalács nyolcas fonással

Ma is a tegnapi foszlós kalácsot sütöttem, most nyolcas fonással. Az első kalácsot elrontottam a végénél, kiscsaládom állandóan kérdezett, így hiába mormogtam magamnak, hogy melyik szálat hova, csak sikerült elrontanom. A másodiknál kizavartam őket a konyhából és sikerült!


15 megjegyzés:

Julika írta...

Ez nem semmi ! Csodálatos !!!!! A tegnapi is szuper !!!!

duende írta...

De gyönyörű! Nem is tudok nyolcast fonni. Ki kell próbálnom!

Kellemes ünnepet, Limara! :)

erika írta...

Meseszép, mosolygós kalácsot teszel az ünnepi asztalra!

Mirelle írta...

Ez ismerős. ;)

Én is ki szoktam rakni a Nőket a konyhából, ha kalácsot fonok. ;D

Boldog Húsvétot!

Mirelle

Millie írta...

Ez gyönyörű! Én mostanában még a Hokkaidot is elrontom- pedig elvileg mindent úgy csinálok, mint eddig.
Asszem el kell mennem egy kis tótkomlósi lisztért....

Unknown írta...

Szia Szívem!

Gyönyörűséges ez a kalács is akárcsak a tegnapi!
Nagyon ügyes vagy!
Boldog ünnepet kívánok:Ági.

Scofield írta...

megcsináltam:) ez a fonás nem egyszerű, de még próbálkozom:)

orsihorvath írta...

Hasznos lehet:

Nyolcas fonás

Janka írta...

Ez is egy izgalmas fonásnak tűnik 12 szálból, biztos megsülve is jól néz ki (és annyira nem tűnik nehéznek, jól követhető a kézmozdulata)
http://www.youtube.com/watch?v=GvKQH0ub_Xs

Limara írta...

Jó, én így fonom az ötöst is, de az elején elrontotta, középen hagyott egy szálat, amit oldalra kellett volna tennie:)

Névtelen írta...

Limara! Ez tökéletes lett! Köszönöm a receptet!
Jucus

Limara írta...

Szuper! nagyon örülök! :)

Unknown írta...

Kedves Limara! Szeretném megsütni a kalácsot de nem tudom, hogy elektromos sütőnél légkeveréses vagy alsó felső sütési módban süssem-e.
Kelt tésztáknál melyik sütési mód ajánlott inkább?
Gratulálok a receptjeidhez, már nagyon sokat kipróbáltam és mindegyiknek nagy sikere volt.Most a kalács lesz a következő amit kipróbálok.
Üdv.: Adri

Limara írta...

alsó-felső sütéssel...

köszönöm szépen! :)

Orsi írta...

Ma megsütöttem, de kicsit nyers maradt középen, az alja viszont megégett. Alsó sütéssel sütöttem, biztos ez nem tetszett neki. Újra nekifutok, és legközelebb kettéveszem és úgy fonom, sütöm meg, mert azért az világosan kiderült, hogy nagyon finom ám! :) Orsi